GroenLinks wil opheldering over "tendentieuze" vluchtelingen-enquête

STICHTSE VECHT - GroenLinks in Stichtse Vecht is niet tevreden over de vluchtelingen-enquête van de gemeente. Stichtse Vecht heeft, als eerste gemeente van Nederland, een website geopend waar inwoners hun mening over asielzoekers mogen geven.
GroenLinks vindt dat de enquête gericht is op onderbuikgevoelens. Volgens de partij laat de gemeente het debat escaleren door "tendentieuze" vragen. Stichtse Vecht wil onder meer weten wat mensen vinden van de gevolgen voor wachtlijsten, werkgelegenheid, integratie en veiligheid.
Verder zou met de enquête makkelijk gerommeld kunnen worden. Bovendien, zegt GroenLinks, wekt de vragenlijst ten onrechte de indruk dat het mogelijk is om noodopvang van vluchtelingen te weigeren, als de respondenten dat via de website aangeven. Fractievoorzitter Linda van Dort wil opheldering van het gemeentebestuur.
Volgens Stichtse Vecht is het onderzoek representatief wanneer genoeg mensen uit alle delen van de gemeente de enquête invullen. Mensen van buiten de gemeente kunnen de vragen ook beantwoorden, maar die gegevens worden buiten het rapport gehouden.

Linda van Dort (GroenLinks) over de enquête in Stichtse Vecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.