RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse politiek unaniem: Geen prostitutie in Hardebollenstraat

1/3
UTRECHT -

De voltallige gemeenteraad van Utrecht is tegen de terugkeer van prostituees in de Hardebollenstraat. De politici willen weten hoe duur het is om het bestemmingsplan te wijzigen.

De ramen in de Utrechtse binnenstad sloten in 2013, nadat de gemeente de vergunning van de exploitant had ingetrokken. Onderneemster en voormalig prostituee Caja van Tolie heeft onder de vlag van Freya BV een nieuwe aanvraag gedaan. Buurtbewoners vrezen echter dat daardoor ook de drugshandelaren en andere louche types terugkeren.

Om te voorkomen dat de Hardebollenstraat weer een prostitutiezone wordt zou het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Daardoor lijdt de eigenaar van de panden mogelijk miljoenen euro's planschade. Die zal Utrecht dan moeten betalen.

Hoewel alle politieke partijen het erover eens zijn dat de gemeente moet onderzoeken of het bestemmingsplan gewijzigd kan worden, is niet iedere fractie bereid om de prostitutie tegen elke prijs te weren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -