Montfoortse bouwer prefabhuizen vaart wel bij vluchtelingen

MONTFOORT - Het Montfoortse bedrijf Jan Snel verdubbelt de productie van prefabwoningen van dertig naar zestig woonunits per week. Daarvoor zijn 70 extra mensen ingehuurd.
Door de vluchtelingencrisis is de vraag naar semi-permanente huizen in Europa explosief gestegen. Het bedrijf heeft veel orders uit onder meer Duitsland, maar Nederlandse gemeenten zijn nog afwachtend, zegt directeur Harry van Zandwijk. "Nederland kan wel een voorbeeld nemen aan de drijfkracht van de Duitsers, die zeggen: het moet gerealiseerd worden."
Tegen RTV Utrecht zegt Van Zandwijk dat hij inmiddels wel in gesprek is met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De vluchtelingencrisis komt hem erg goed uit. "Het creëert allemaal extra banen", zegt hij. "Iedereen profiteert daarvan en wij ook. Daar moeten we eerlijk in zijn."
Jan Snel bouwt al jaren prefabwoningen. Zo wist het bedrijf in enkele maanden een woonblok voor honderden studenten in Amsterdam neer te zetten. Van Zandwijk hoopt uiteindelijk ook in Syrië actief te kunnen worden. Daar wil hij mensen die door de oorlog hun huis zijn kwijtgeraakt snel weer een dak boven hun hoofd te geven.

Bedrijf Jan Snel in Montfoort heeft extra werk door de vluchtelingencrisis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.