OM: Utrechtse voetbaltrainer bankier onderwereld

UTRECHT - Voetbaltrainer Ali T. uit Utrecht is volgens het Openbaar Ministerie "een zeer actieve ondergrondse bankier". In de rechtbank van Amsterdam werd donderdag 18 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en een werkstraf van 180 uur tegen hem geëist.
Ali T. werd vorig jaar zomer betrapt met 3 miljoen euro aan contact geld dat hij ophaalde tijdens autoritjes. Vervolgens bezorgde hij het geld op andere plekken. Hij zou in totaal 12 miljoen euro hebben vervoerd, meldt het AD. "De grootste vangst van het jaar", volgens de officier van justitie.
De jonge Ali T. gaf als trainer voetbalclinics op scholen en in wijken. Hij zei volgens de krant dat het om een vakantiebaantje ging waar hij niet meer dan 2000 euro voor had gekregen. Volgens zijn advocaat kan hij vanwege zijn eigen veiligheid geen namen noemen van opdrachtgevers.
De methode die T. gebruikte om het geld op te halen was omslachtig. Hij kreeg eerst een sms met een telefoonnummer, een bedrag en een code. Hij moest een afspraak maken en diegene moest dan een briefje van vijf tonen met de code.
Een ondergrondse bankier is iemand die door criminelen blindelings wordt vertrouwd en die nog niet in het vizier van de recherche is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.