RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter opgepakt na helpen vluchtelingen

UTRECHT -

Een Utrechtse hulpverlener is deze week onterecht opgepakt in Venlo toen hij een doodzieke 9-jarige vluchteling en zijn vader een lift wilde geven. Hij eist nu een schadevergoeding van de marechaussee. Dat meldt omroep 1Limburg.

Mohamed Aarab werd door de Koninklijke Marechaussee op verdenking van mensensmokkel opgepakt toen hij in Venlo de vluchtelingen wilde helpen, onder wie het kind met leukemie, meldt de Limburgse nieuwssite.

De 35-jarige Utrechter wilde de vluchteling naar het aanmeldcentrum in Ter Apel brengen. Dat was onmogelijk met het ov en Aarab wilde voorkomen dat het kind in de buitenlucht zou moeten slapen. Hij kwam in Venlo aan in zijn uniform van thuiszorgmedewerker en reed in een bedrijfsauto met logo's.


VERDACHTE

De Utrechter werd aangehouden en hij moest net als de vader en het jongetje de nacht in de cel doorbrengen. Donderdagochtend werd Aarab vrijgelaten. Hij is niet langer een verdachte. Ook de vluchtelingen werden toen vrijgelaten en naar Ter Apel gebracht.

De Utrechter eist een schadevergoeding van de marechaussee. Die wil hij gebruiken voor de behandeling van de 9-jarige vluchteling. Aarab heeft geen idee hoe het nu gaat met de zieke jongen en zijn vader. De moeder van de jongen is nog in Syrië.

De marechaussee zegt tegen 1Limburg dat er geen fout is gemaakt. Er zou op dat moment genoeg reden zijn om hem aan te houden als mensensmokkelaar.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -