"Utrechtse romafamilie Nicolich op straat door sloop"

De omstreden villa in De Meern waar de familie eerder woonde
De omstreden villa in De Meern waar de familie eerder woonde © Jeroen Jumelet, ANP
UTRECHT - Het pand waar de omstreden familie woont aan de Churchilllaan in Kanaleneiland wordt gesloopt. De familie Nicolich kreeg het huis in 2012 toegewezen op voorwaarde dat ze niet meer in aanraking met de politie zouden komen, een voorwaarde waar ze zich [link]http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/417367/|niet aan gehouden hebben[/link]. Toch mochten ze in hun huis blijven.
Hiervoor woonde het gezin samen met andere familieleden gratis in een villa in De Meern. Dat zorgde destijds voor veel discussie in de stad. Het college werd meerdere keren ter verantwoording geroepen door de [link]http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1068797/utrechtse-raad-wil-uitleg-over-familie-nicolich.html|gemeenteraad[/link].
Het CDA in de stad laat in [link]http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4165417/2015/10/17/Romafamilie-Nicolich-op-straat-door-sloop.dhtml|de krant[/link] weten graag vooraf op de hoogte te zijn gebracht over de kwestie. Volgens raadslid Bert-Jan Brussaard is het namelijk "een dossier met een flink verleden".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.