Vliegtuigen, drones en helikopters op vliegbasis Soesterberg

SOESTERBERG - Er wordt weer gevlogen op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Helikopters, vliegtuigen en drones vliegen er dit weekend af en aan. Het gaat niet om echte vliegtuigen, want de piloten staan met beide benen op de grond. Het gaat om zelfgemaakte vliegtuigen die onderdeel zijn van een miniatuurbeurs.
Op de miniatuurbeurs staan honderden kleine auto's, vrachtwagens, boten en vliegtuigen. Het gaat om zowel militaire als niet-militaire voertuigen.

TERUG VAN WEGGEWEEST

Tot 2013 was de miniatuurbeurs in het luchtvaartmuseum in Soesterberg. Maar vanwege de verbouwing en verhuizing naar het Nationaal Militair Museum moesten miniatuurbouwers twee jaar geduld hebben.
Dit jaar is de beurs terug van weggeweest op een nieuwe locatie. "Het Militair Museum is een geweldige plek voor de beurs", zegt een vrijwilliger van het museum. "Hier staan dezelfde standhouders als vroeger, maar ze hebben nu veel meer ruimte".
Aan het einde van de herfstvakantie ruimen de bouwers hun spullen weer op. De vakantie in Midden-Nederland duurt tot en met 23 oktober.

Vliegtuigen, drones en helikopters op vliegbasis Soesterberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.