Nieuwegein beslist over opvang asielzoekers Zuilenstein

NIEUWEGEIN - Nieuwegein beslist maandagavond of honderdveertig asielzoekers met een verblijfsvergunning worden geplaatst in het oude zorgcentrum Zuilenstein.
Door de asielzoekers onderdak te geven in Zuilenstein, dat nu dienst doet als antikraakpand, komt er ruimte voor nieuwe vluchtelingen. Nieuwegein had de ruimte aangeboden en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op het aanbod ingegaan. Burgemeester Frans Backhuijs: "De ervaring leert dat dit mensen en gezinnen zijn die na vaak jaren wachten en een uitgebreide screening graag een rustig leven willen opbouwen."

SLOPEN

"Het is op dit moment de beste plek om ze zo snel mogelijk een goede plek te geven. De gemeente moet haar steentje bijdragen aan de opvang van vluchtelingen", zegt raadslid Annie van den Heuvel van SP in Nieuwegein. De partij staat achter de opvang in het pand.
Zuilenstein zou over een jaar gesloopt worden, VVD vindt dat dit alsnog door moet gaan. Raadslid Mark Snoeren: "Ook moeten we eerst kijken naar de veiligheid en de impact van de opvang op Nieuwegein."

COMMUNICEREN

Lokale inwonerspartij Ieders Belang is voorstander van de opvang in Zuilenstein, maar is boos over de manier van communiceren van de gemeente. Jacqueline Verbeek: "We hadden er eerst over moeten praten, voordat er een besluit naar het COA was gegaan."
Voor aanvang van de raadsvergadering kunnen inwoners van Nieuwegein zeggen wat ze van het voorstel vinden. De gemeenteraad beslist maandagavond of het plan doorgaat.

Nieuwegeinse partijen over Zuilenstein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.