Provincie: Opvang extra vluchtelingen vandaag niet rond

PROVINCIE UTRECHT - Het lukt de provincie Utrecht niet om maandag een overzicht te sturen van de mogelijke langdurige en grootschalige opvanglocaties voor vluchtelingen in de regio. De inventarisatie is zelfs nog niet begonnen.
Uiterlijk maandag wilde het Rijk van elke provincie de opties binnen hebben. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken stuurde zaterdag aan alle provincies een brief met daarin de dringende oproep om opvangplekken te vinden voor asielzoekers. Bij voorkeur locaties voor grootschalige noodopvang voor zo'n 2.000 tot 2.500 vluchtelingen.
De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is verantwoordelijk voor de inventarisatie van de opvang voor vluchtelingen. Die organisatie meldt aan RTV Utrecht dat de inventarisatie nog niet begonnen is.

DEADLINE TE KRAP

"De deadline is te krap. We moeten met alle 26 gemeenten om de tafel zitten om hierover te praten. We hopen zo snel mogelijk een overzicht te kunnen sturen", zegt provinciewoordvoerder Marlies Verhoef.
Minister Plasterk heeft inmiddels gereageerd: hij vindt het geen probleem dat Utrecht net als enkele andere provincies de deadline niet haalt.

Verslaggever Anita Nederlof over de oproep aan de provincies
Harrie Bosch van koepelorganisatie Aedes in UVandaag over de huisvesting van asielzoekers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.