Tien jaar cel voor doden Utrechtse kaasboer

UTRECHT - De 47-jarige André F. moet tien jaar naar de gevangenis, omdat hij in mei vorig jaar de Utrechtse kaasboer Kees Witteveen (76) heeft doodgeslagen. De dakloze zat sinds februari van dit jaar al een straf van vijf jaar uit wegens een gewelddadige overval en wapenbezit. Hij kan nu dus vijftien jaar worden vastgehouden.
Het is de voor de rechtbank in Utrecht een raadsel gebleven waarom F. de kaasboer doodsloeg, zo bleek dinsdag uit de uitspraak. De kaasboer gaf hem tijdelijk onderdak. De bejaarde man nam wel vaker daklozen en zwervers in huis. F. ontkent dat hij iets met de doodslag te maken heeft en wil in hoger beroep gaan.

BLOEDSPATTEN

De kaasboer werd in zijn slaapkamer gevonden met een ingeslagen schedel. Er was zoveel geweld gebruikt dat zelfs op de overloop bloedspatten werden gevonden.
Toen de politie de dakloze man een paar dagen later arresteerde, zat er nog bloed op zijn kleding. De man had toen al aan anderen verteld dat de bekende kaasboer was doodgeslagen, terwijl dat nog stilgehouden was door de politie.

GEWELDSDELICTEN

De rechtbank heeft er rekening mee gehouden dat de 47-jarige al vele malen eerder met justitie in aanraking is geweest voor het plegen van geweldsdelicten".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.