Onrust bij actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij

MONTFOORT - De voormalige woordvoerder van Ons Montfoort Vluchtelingenvrij distantieert zich van de actiegroep. Volgens ex-woordvoerder Jochem Daeter zijn verschillende leden van de groep betrokken bij de bestorming van de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden.
Woordvoerder Jochem Daeter wordt in de media genoemd als één van de drijvende krachten achter de groep in Montfoort, maar tegenover RTV Utrecht zegt hij nu dat hij nooit lid is geweest en de groep alleen media-advies heeft gegeven. De leden kent hij wel maar dat komt omdat Montfoort een kleine gemeenschap is waarin mensen elkaar nu eenmaal kennen.
Daeter trad bij RTV Utrecht eerder nog op als woordvoerder van de groep. Ook stuurde hij de redactie ondermeer foto's van spandoeken die door de actiegroep werden opgehangen. Volgens Daeter heeft hijzelf geen enkele rol gespeeld bij de bestorming. Hij wijst er op dat hij die avond aan het werk was.
Ondertussen meldt het OM dat het onderzoek naar de bestorming in Woerden vermoedelijk nog wel even gaat duren. Doordat de verdachten op vrije voeten zijn zit er minder tijdsdruk op de zaak. Het OM sluit dan ook niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Of de rol van Daeter ook onderzocht wordt wil het OM niet zeggen.

Onrust bij actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.