Acht tips over dollemansrit Groenekan

GROENEKAN - De politie heeft acht tips binnen over een dollemansrit door Groenekan, De Bilt en Bilthoven. Een op hol geslagen BMW vluchtte dit voorjaar met hoge snelheid voor de politie en veroorzaakte vier aanrijdingen. Het programma Opsporing Verzocht vroeg dinsdagavond aandacht voor de zaak.
Op 23 april van dit jaar nam een surveillancewagen van de politie een kijkje in Maartensdijk na een melding van een 'verdachte' BMW met Belgische kentekenplaten. Nadat de agenten de auto tegenkwamen, ontstond er een achtervolging waarbij de bestuurder van de BMW twee mensen van hun fiets reed en nog twee andere aanrijdingen veroorzaakte.

AFSCHUDDEN

Uiteindelijk schudde de verdachte de politie af en parkeerde zijn auto op de Sparrenlaan in Bilthoven. De politie vertelde in het opsporingsprogramma dat hij vanaf daar met een grote tas het bos inrende, maar dat hij daarna niet meer gevonden is.
De BMW M5 waarin de man reed, bleek uiteindelijk gestolen te zijn. Later werd in de buurt van de wagen nog een tas met vuurwapens gevonden. De bestuurder zou een licht getinte huidskleur hebben en tussen de 35 en 40 jaar oud zijn. Er zaten in eerste instantie twee mannen in de BMW waarvan er één is overgestapt in een auto op de Prins Clauslaan in Maartensdijk.

BUREAU HENGEVELD

Iedereen die meer weet over de mannen en over wat ze van plan waren is gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook de kijkers van Bureau Hengeveld wordt woensdag deze vragen voorgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.