RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bovag: Nederlander fietst meer

1/2
BUNNIK - Jaarlijks legt de gemiddelde Nederlander ruim 1000 kilometer per fiets af. Dat is zo'n 150 kilometer meer dan vijftien jaar geleden. Dat meldt brancheorganisatie Bovag in Bunnik.

De stijging komt onder meer door de populariteit van de elektrische fiets. Met de e-bike legt een fietser immers makkelijker grotere afstanden af, aldus de Bovag. De verkoop van elektrische fietsen was vorig jaar goed voor een omzet van ruim 414 miljoen euro. Dat is bijna de helft van de totale omzet uit fietsverkoop. In totaal werden in vorig jaar 223.000 e-bikes verkocht.

Volgens de Bovag is de fiets populairder dan ooit. Niet alleen leggen Nederlanders meer kilometers af, er wordt ook meer uitgegeven aan de fiets. Vorig jaar betaalde de consument gemiddeld 844 euro voor een nieuwe tweewieler. Volgens de brancheorganisatie is dat een record en bijna 7 procent meer dan in 2013.


GAZELLE

Fietsfabrikant Gazelle uit Amersfoort hoopt te kunnen profiteren van de stijgende vraag naar elektrische fietsen. "Wij geloven dat met onze kennis van het Nederlands comfortabele fietsen gecombineerd met alle voordelen van het elektrisch fietsen wij in ieder geval in Europa marktleider kunnen gaan worden op het gebied van elektrische fietsen."

Overigens blijkt uit onderzoek van de Bovag dat inwoners van de provincie Utrecht het meeste fietsen van Nederland. Limburgers pakken het minst vaak de fiets.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht