Soesterbergers niet blij met beslissing over woon-zorgcomplex

© Jan van Steendelaar
SOESTERBERG - De actiegroep voor behoud van woon-zorgcomplex De Heybergh in Soesterberg beraadt zich op nieuwe acties. Dinsdag kondigde de gemeente Soest aan dat in de toekomst minder plekken voor intensieve ouderenzorg beschikbaar zijn.
Ook zal De Heybergh verbouwd moeten worden om aan kwaliteitseisen te blijven voldoen. De actiegroep voelt zich buitenspel gezet. Leden waren nauw betrokken bij het overleg over het zorgcomplex maar zijn niet blij met het aangekondigde plan.
Daarin staat dat voor vijftien mensen intensieve zorg beschikbaar blijft. Momenteel wonen nog dertig ouderen in De Heybergh. "De gemeente heeft gedaan alsof er geluisterd zou worden naar Soesterbergers, niets is minder waar." De paar plekken die overblijven worden door de actiegroep bestempeld als "doekje voor het bloeden".
Volgens de gemeente zijn de maatregelen het gevolg van overleg door verschillende partijen in een zogenoemde denktank. Voor ouderen die niet langer in De Heybergh kunnen wonen wordt gezocht naar een nieuwe woonlocatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.