Vijf arrestaties voor smokkel 500 kilo cocaïne en 5700 kilo marijuana

PROVINCIE UTRECHT - Een speciaal opsporingsteam van de politie heeft vijf mannen aangehouden voor de smokkel van 550 kilo cocaïne en 5700 kilo marijuana. Drie verdachten komen uit IJsselstein, één uit Utrecht en één uit Alphen aan den Rijn.
De politie kwam de bende op het spoor toen op 1 augustus tijdens een douanecontrole op Schiphol 550 kilo cocaïne werd ontdekt in een vrachtzending die uit Zuid-Afrika kwam.
Tijdens het onderzoek naar de eigenaren van de drugs kreeg de politie lucht van een nieuwe zending verdovende middelen. Op 23 september leidde dit tot de vondst van 5700 kilo marijuana, die verstopt zat in een container uit Ghana die bij de Rotterdamse haven stond.
De container vol marijuana werd gevolgd van de Rotterdamse haven naar een loods in Zevenhuizen. Daar deed een arrestatieteam van de politie een inval waarbij drie mannen werden aangehouden.
Ook werd een vuurwapen gevonden. Woensdagochtend werden nog eens twee mannen opgepakt. De verdachten zijn allemaal Nederlandse mannen van 37 tot 48 jaar oud. Bij het verdere onderzoek wordt ook de politie uit Ghana en Zuid-Afrika betrokken.

Radiobijdrage over de grote drugsvangst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.