RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fruitbedrijf Zeist compleet verwoest door uitslaande brand

1/15
ZEIST -

Fruitbedrijf Westeneng aan de Tolakkerlaan in Zeist is vannacht in de as gelegd door een uitslaande brand. Een naastgelegen woning werd ontruimd, maar is behouden gebleven.

Het vuur ontstond rond 01.15 uur in de loods, waarna het pand al gauw in lichterlaaie stond. Graafmachines zijn ter plaatse gekomen om het pand open te breken, zodat het vuur kon worden bestreden.

Er raakten geen mensen gewond en er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel heeft de brandweer een kat gered. Het dier liep brandwonden op, de dierenambulance heeft zich over het beest ontfermd. Twee omwonenden moesten hun huis uit en zijn opgevangen door buren.

In het gebouw ligt een miljoen kilo peren opgeslagen. Vanwege de brand hangt er een zure lucht van het fruit in de omgeving van de loods.


NABLUSSEN

Bij de brand kwam veel rook vrij. Mensen in Zeist en De Bilt die toch last hadden van de rook, werd aangeraden ramen en deuren dicht te houden. De brandweer had de brand rond 05.15 uur onder controle. Het nablussen zal mogelijk nog tot de middag duren. De Tolakkerlaan blijft zolang dicht voor het verkeer.

Een brandweerwoordvoerder zegt dat omwonenden in Zeist-West asdeeltjes kunnen vinden. Hij benadrukt dat deze stukjes niet gevaarlijk zijn en moeten worden weggespoeld met water.

Omwonenden lieten op sociale media weten dat ze knallen hadden gehoord. De brandweer zegt dat dat gasflessen waren die ontploften. Er is geen gevaar voor de omgeving.


ROOK

De VerkeersInformatieDienst (VID) meldt donderdagochtend dat als gevolg van de brand er een penetrante rook boven de A28 bij de Uithof hangt. Weggebruikers ondervinden daar geen hinder van, aldus de VID.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -