Jagersvereniging pleit voor afschieten zwerfkatten

PROVINCIE UTRECHT - De Jagersvereniging in Amersfoort pleit ervoor dat verwilderde katten afgeschoten worden. Het gaat dan om katten waarvan het baasje niet bekend is. De Partij van de Dieren wil juist een verbod op het afschieten van de huisdieren.
In de provincies Utrecht, Friesland en Noord-Brabant mogen jagers al katten in het buitengebied doodschieten. De Jagersvereniging vindt dat alle provincies moeten toestaan dat dit gebeurt.
Een kat is een huisdier en hoort onder toezicht te staan, aldus de vereniging. Daarom wil het dat alle kattenbezitters verplicht worden hun dier te chippen en een halsband om te doen, zodat ze herkenbaar zijn.

HUMAAN

"Verwilderde katten komen uit nestjes die huiskatten ergens in de natuur achterlaten. De moederpoes gaat terug naar huis en de kittens moeten zelf overleven. Tot nu toe worden zulke dieren wel gevangen, gesteriliseerd en weer vrijgelaten, maar wij zijn daartegen. Het is humaan om een verwilderde kat zonder baasje dood te schieten."
Volgens de vereniging horen de verwilderde dieren niet thuis in de natuur omdat zij een massaslachting aanrichten onder wilde dieren. Ook beschermde diersoorten als hazelwormen, vleermuizen en weidevogels zijn vaak slachtoffer van de zwerfkatten, aldus de jagers.
Eerder deze maand pleitte Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) er juist voor dat het landelijk verboden wordt om katten dood te schieten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.