"Open speciale noodopvang voor homoseksuele vluchtelingen"

UTRECHT - Het COC pleit voor speciale noodopvang voor homoseksuele vluchtelingen. Ook moeten er meer vertrouwenspersonen komen. De belangenorganisatie krijgt meldingen van asielzoekers die zich zeer onveilig voelen in de noodopvanglocaties.
Het COC is de afgelopen twee weken benaderd door tien asielzoekers uit verschillende opvanglocaties die melden dat ze zich onveilig voelen vanwege hun geaardheid. De slachtoffers worden uitgescholden, gepest en bedreigd. COC-voorzitter Tanja Ineke vermoedt in Nieuwsuur dat de meldingen het topje van de ijsberg zijn.
Of in een van de noodopvanglocaties in de provincie Utrecht ook homo's worden bedreigd, wil de organisatie niet kwijt. Wel heeft de COC-voorzitter gezegd dat een enkele homoseksuele vluchtelingen zijn opgevangen door het Leger des Heils.
Ineke heeft een brandbrief geschreven aan staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff (VVD). Daarin dringt ze onder meer aan op aparte opvang voor asielzoekers met een andere seksuele voorkeur en voor transgenders. Ze wil dat personeel zichtbaar optreedt tegen de mensen die pesten of bedreigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.