Lookalike Piet Pelle gezocht

AMERSFOORT/PROVINCIE UTRECHT - Hij is ruim 100 jaar oud, maar de fietsenfabriek Gazelle ziet nog brood in hem. Mascotte Piet Pelle moet binnenkort zelfs een mens van vlees en bloed worden. De fabrikant zoekt een lookalike.
Piet Pelle werd in 1908 door de Haarlemse kunstenaar Ko Doncker ontworpen voor de fietsenfabrikant uit Dieren. De tekenfiguur beleefde allerlei avonturen op zijn fiets en in 1930 kwam het tot tekenfilms, die soms in etalages van fietsenhandelaars werden vertoond.
Eind jaren '50 kwamen er nieuwe tekeningen en nieuwe verhalen met Piet Pelle op de markt. Tot 1998 was het figuurtje de officiële mascotte van de fietsenfabrikant. Daarna werd Piet Pelle ingezet voor de promotie van elektrische fietsen, waarvoor de fietsenfabrikant ook een grote probeerruimte heeft ingericht in Amersfoort.
De fietsenfabrikant zoekt nu iemand die sprekend lijkt op Piet Pelle. Het bedrijf zet op zijn Facebookpagina foto's van mensen die het meest lijken op Piet Pelle en daaruit kan een winnaar worden gekozen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.