Religieuze organisaties organiseren klimaatloop

UTRECHT - Kerkverbanden en religieuze organisaties trekken de komende tijd door het land om aandacht te vragen voor klimaatbeleid. In tien etappes trekken zij van Noord- naar Zuid-Nederland, met als hoogtepunt een landelijke manifestatie die zaterdag plaatsvindt.
"De Klimaatloop is tot stand gekomen omdat kerken klimaatrechtvaardigheid willen. In aanloop naar de klimaattop willen we daar extra aandacht voor vragen", zegt organisator Joep van Zijl. "Klimaat treft veel mensen, met name in ontwikkelingslanden door overstromingen of droogte."

KLIMAATVERDRAG

De wandeling door Nederland gaat vooraf aan de grote klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Parijs. Daar moet een nieuw klimaatverdrag ondertekend worden. Dit is het vervolg op de afspraken die al in 1997 werden gemaakt in Kyoto.
Met de tocht door Nederland willen de religieuze organisaties bewustwording creëren. "We willen het daarnaast ook als drukmiddel gebruiken naar politici, zodat zij hun verantwoordelijkheid nemen in Parijs om tot een nieuw klimaatverdrag te komen."
Tijdens de manifestatie lopen de deelnemers van kerk naar kerk, waarbij er ook ruimte is voor straattheater. De route door Utrecht gaat van de Domkerk, via de Pieterskerk en de Catharinakathedraal naar de Gertrudiskathedraal en eindigt bij de Jacobikerk. Er zijn vijf bijeenkomsten en vijftien sprekers.

Religieuze organisaties organiseren klimaatloop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.