Aanhouding in grote wapenzaak Nieuwegein na autocrash

NIEUWEGEIN - De politie heeft een man aangehouden die betrokken zou zijn bij het enorme wapenarsenaal dat afgelopen juli werd gevonden in Nieuwegein. De verdachte liep op bijzondere wijze tegen de lamp.
Hij was maandag namelijk betrokken bij een auto-ongeluk in Nieuwegein. De man zat als bijrijder in een gestolen Audi RS4 die vluchtte voor de politie. De snelle wagen vloog uit de bocht en belandde in de sloot.
De 43-jarige man zonder vaste woonplaats raakte gewond aan zijn rug en ligt nu in het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat hij wordt gezocht vanwege de eerdere wapenvondst in een Nieuwegeinse loods.
Ook de bestuurder van de vluchtende auto is aangehouden. In zijn gestolen wagen werden onder meer een bivakmuts en een grote slijptol gevonden. De politie onderzoekt zijn rol.

WAPENARSENAAL

De politie
op 15 juli zestig pistolen en revolvers, negen handgranaten en 36 automatische wapens plus munitie in de loods. De politie denkt dat de spullen zijn van een criminele organisatie die met gestolen auto's en automatische wapens liquidaties mogelijk probeert te maken.

RECHTSZAAK

Dinsdag begon in Amsterdam het proces tegen acht verdachten uit Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Tiel. Zij zouden lid zijn van de criminele organisatie. De tweede pro-formazitting is op 14 januari 2016. De inhoudelijke behandeling vindt waarschijnlijk plaats in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.