Ondernemers willen geen Pegida-demonstratie in het centrum

UTRECHT - Centrummanagement Utrecht (CMU) verzoekt de gemeente met klem om de Pegida-demonstratie zondag 8 november niet op de Neude te laten plaatsvinden. De organisatie vreest voor de veiligheid in het centrum.
Die zondag is de Sint Maartensmarkt aan de Oudegracht, de Ganzenmarkt en de Stadhuisbrug en daar komen duizenden bezoekers op af. Sowieso is zondag een drukke dag in de stad, zegt de organisatie die zich inzet voor de belangen van winkeliers in het centrum van de stad.
"Graag zouden wij zien dat demonstraties plaatsvinden op een locatie buiten het al zo drukke en compacte gebied in het historische deel van het centrum", zegt CMU-voorzitter Jacques Blommendaal. Hij maakt zich "grote zorgen over de veiligheid van publiek en ondernemers".

VORIGE BETOGING

Anti-islambeweging Pegida wil zondag 8 november voor de tweede keer in Utrecht demonstreren en hoopt een protestmars te kunnen houden vanaf de Neude. De vorige demonstratie, zondag 11 oktober, liep uit de hand toen Pegida-sympathisanten op de vuist gingen met tegendemonstranten. Burgemeester Van Zanen had toen een protestmars verboden en eiste dat Pegida alleen op het Vredenburgplein zouden blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.