RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Milieuzone Utrecht al duizenden keren overtreden

UTRECHT -

De Utrechtse milieuzone is tot en met augustus bijna zevenduizend keer overtreden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Op 25 augustus stond de teller op 6.725 boetes. De maatregel is in mei van dit jaar ingevoerd en verbiedt dieselauto's van voor 2001 om de binnenstad in de komen. Daardoor moet de luchtkwaliteit in het centrum verbeteren.

Uit de cijfers van het CJIB blijkt verder dat 62 auto's vier keer of vaker werden beboet. Twee auto's hebben zelfs zeven keer een boete gekregen. De boete bedraagt negentig euro.

De milieuzone is volgende week precies een half jaar ingevoerd. Bovenstaande cijfers hebben echter betrekking op de eerste vier maanden. Bovendien worden alleen personenauto's, en dus niet vrachtvervoer, meegeteld.


DISCUSSIE

De maatregel is nog altijd onderwerp van discussie. Autoclub KNAC probeert de milieuzone via de rechter onderuit te halen en krijgt daarbij hulp uit opvallende hoek: schoneluchtvoorvechter Kees van Oosten vindt dat de zone juist voor viezere lucht zorgt omdat auto's nu moeten omrijden.

Naast de gemeente is ook Milieudefensie voorstander van de milieuzone.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -