Ilona uit Baarn schrijft emotionele brief aan Johnny de Mol

BAARN - Ilona Oskam uit Baarn heeft met een open brief op Facebook aan Johnny de Mol de landelijke media gehaald. De gehandicaptenbegeleidster schreef de brief vanwege zijn programma SynDROOM.
Hierin vertelt ze openhartig over haar werk in de gehandicaptenzorg en hoe zwaar haar dat vaak valt. Inmiddels heeft ze al meer dan 36.000 likes met haar brief gehaald.
"Ik ben niet Johnny de Mol, Ik ben gewoon Ilona, met een simpel SPW-tje op zak. Mijn droom is dat de schrijnende verhalen ook gezien zullen worden. De dagelijkse worstelingen op de werkvloer erkend worden."
"Maar vooral dat er niet vergeten wordt dat er naast de mensen die de tv wel halen, er ook een nog grotere, minstens net zo'n kwetsbare groep is voor wie dat niet haalbaar is. De groep waar ik en mijn collega's dagelijks voor staan, voor vechten en bij tijd en wijle voor huilen."

REACTIES

Het management van Johnny de Mol reageert terughoudend. "Hij wil niet de aandacht op zichzelf vestigen hierin", aldus de woordvoerdster van management The Fame.
Wel zegt ze dat Johnny inmiddels in gesprek is met Ilona over hoe hij haar en de gehandicapten waar ze mee werkt kan helpen.

MEDIA-AANDACHT

Inmiddels heeft Ilona met haar brief al flink wat media-aandacht gekregen. Zo is ze al benaderd door RTL Nieuws, het AD en zit ze vrijdagavond bij Jeroen Pauw aan tafel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.