Kijkers sturen massaal kaartjes naar revaliderende Martine Bijl

MAARSSEN - De oproep van Omroep MAX om Martine Bijl een kaart te sturen vindt massaal gehoor. De presentatrice van Heel Holland Bakt werd vorige maand getroffen door een hersenbloeding en het herstel gaat zeer langzaam. Op dit moment verblijft de Maarssense in een revalidatiekliniek.
De vele honderden beterschapswensen komen binnen bij de omroep en worden doorgestuurd. Zondagavond is Martine Bijl nog in actie te zien tijdens de finale van Heel Holland Bakt, maar de voice over kon ze niet meer inspreken. Die stem is van Janny van der Heijden.

MILJOENENOMZET

Martine Bijl zorgt met naar tv-hit Heel Holland Bakt momenteel trouwens voor een miljoenenomzet in de taartenindustrie. Marktonderzoeker IRI Nederland heeft gezien dat supermarken en warenhuizen in de afgelopen jaren veel meer bakproducten en ingrediënten hebben verkocht.
Dit jaar ligt de verkoop tot nu toe op 184 miljoen euro. Dat was over dezelfde periode in 2011 25 miljoen minder. Daar zijn de omzetcijfers van ketens als Xenos en Blokker nog niet in verwerkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.