RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inwoners willen groot verkeer weren uit dorpshart Harmelen

1/3
HARMELEN/HARMELEN - Een groep inwoners van Harmelen wil de verkeerssituatie in het dorp aanpakken. De komende maanden wordt het dorp opgeknapt en dat is volgens de bewoners een mooie gelegenheid om Harmelen veiliger te maken.

De Kerkweg is afgesloten vanwege een omgevallen graansilo en de Dorpsstraat is dicht vanwege werkzaamheden. Harmelen krijgt nieuwe wegen, rioleringen, een schoolgebouw en het plein rondom de kerk krijgt een ander aangezicht.

Inwoners maken zich zorgen over het grote verkeer dat door de smalle straatjes van het centrum dendert. "De straten in het centrum worden verder niet aangepakt en zijn niet berekend op vrachtverkeer. Met als gevolg dat hier grote opstoppingen gaan ontstaan. Dat is slecht voor de doorstroming en voor het milieu", zegt inwoner Frans van Helden.


RANDWEG

Het liefst zouden ze het vracht- en landbouwverkeer helemaal uit het dorp weren. Dat kan volgens hen de nieuwe randweg rond Harmelen gebruiken, alleen mogen de tractoren daar niet overheen. Fractievoorzitter van Inwonersbelangen Hendrie van Assem: "Het zou Harmelen wat waard zijn als tractoren de provinciale weg wel zouden kunnen pakken, want dan weer je ze echt uit het dorp."

Op 14 november wordt de verkeerssituatie besproken in de gemeenteraad.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht