RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdiepen van N237 bij Soesterberg van start

1/2
SOESTERBERG - In Soesterberg is maandag gestart met het verdiepen van de N237. De drukke provinciale weg tussen Amersfoort en Utrecht loopt nu nog dwars door het dorp, waardoor Soesterberg in twee stukken is gesneden.

Door de weg over een lengte van 200 meter te verlagen en te overkappen, hopen de gemeente Soest en de provincie de twee delen van het dorp weer met elkaar te verbinden.

Automobilisten moeten de komende maanden rekening houden met veel files. Vanwege de werkzaamheden zijn er nu twee van de vier rijstroken afgesloten.


ONGELIJKVLOERS

Vanaf begin volgend gaat de weg zelfs helemaal dicht. Dat is even doorbijten voor de weggebruikers, maar uiteindelijk moet het verkeer wel beter doorrijden op de N237, zegt de aannemer: "Nu is de kruising bij de Veldmaarschalk Montgomeryweg nog gelijkvloers met verkeerslichten. Dat wordt straks een ongelijkvloerse kruising Ún dus betekent dit dat automobilisten niet meer voor het stoplicht hoeven te wachten."

De provincie moet ongeveer twaalf miljoen euro neerleggen voor het project. In mei volgend jaar moeten de werkzaamheden op de N237 afgerond zijn. Het is nog onbekend welke bestemming de overkapping dan krijgt. Hier wordt de komende maanden over nagedacht.


EVENEMENTENTERREIN

Sommige inwoners van Soesterberg zijn bang dat de gemeente een evenemententerrein wil ontwikkelen op de overkapping. Ze zijn daar op tegen, omdat ze vinden dat het huidige evenemententerrein moet worden opgeknapt. Maar de gemeente ziet dat laatste niet zitten.

Critici vrezen daarom dat de gemeente de activiteitenlocatie wil verplaatsen naar de N237, maar volgens het college is nog niet besloten wat er op de overkapping komt.
Bezoek ook:
- YouTube-filmpje met impressie van de verdiepte N237Nieuwsoverzicht