RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Problemen rond station Amersfoort mogelijk tot morgenochtend

1/3
AMERSFOORT - De herstelwerkzaamheden op het spoortraject Amersfoort-Apeldoorn/Barneveld Noord duren veel langer dan verwacht. Dat heeft de NS laten weten. Een vrachtwagen, met daarop een hijskraan, trok maandagochtend op de Nijkerkerweg bij Barneveld de bovenleiding kapot.

Monteurs verwachten één van de sporen na de avondspits hersteld te hebben. Het andere spoor is naar verwachting niet eerder dan in de nacht van maandag op dinsdag uur weer beschikbaar.

Reizigers moeten daarom nog rekening houden met een uur extra reistijd, uitval van treinen, vervangende bussen en omreisadviezen. Als de herstelwerkzaamheden uitlopen, kunnen reizigers ook morgenvroeg nog last hebben van de problemen.

Er rijden snelbussen tussen Amersfoort en Apeldoorn. Tussen Amersfoort en Barneveld rijden stopbussen. Reizigers tussen Amersfoort en Ede-Wageningen wordt geadviseerd om te reizen via Arnhem. Iedereen die van Utrecht Centraal naar Deventer wil, kan het beste reizen via Arnhem. Reizigers tussen Amersfoort en Deventer wordt gevraagd te treinen via Zwolle.

Door de kapotte bovenleiding was er ook internationale trein gestrand tussen Amersfoort en Barneveld.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht