Instellingen

Woerden: opvang vluchtelingen kost 70.000 euro

WOERDEN - De opvang van de 148 vluchtelingen door de gemeente Woerden in sporthal Snellerpoort kost de gemeenschap bijna 70.000 euro. Dat heeft het college in een brief aan de raad geschreven.
De groep vluchtelingen werd twee keer 72 uur opgevangen en is inmiddels overgeplaatst naar Drenthe. De grootste kostenpost was de catering. Voor het inkopen van eten en drinken is 40.000 euro uitgetrokken.

BEVEILIGING

Een andere forse kostenpost was de beveiliging. Op 9 oktober vielen relschoppers de opvang aan. Er werden extra bewakers ingehuurd en er kwam een mobiele camerapost. Kosten: 20.000 euro.

COA

De totale kosten van de 144 uur opvang in de sportzaal zijn uitgekomen op ruim een ton, maar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) betaalt 40 euro per vluchteling per dag. Het COA heeft inmiddels alle gemeenten die opvanglocaties hebben ingericht opgeroepen vooral alle bonnetjes in te leveren.
Mogelijk gaat de basisvergoeding per vluchteling nog omhoog zodat de kostenpost voor de gemeente Woerden kleiner wordt of zelfs op nul eindigt. Daar komt later duidelijkheid over.
Volgens de gemeente zijn de kosten niet begroot, maar levert het geen acute problemen op voor de bedrijfsvoering

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.