RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Komst panda's goed nieuws voor bamboe-industrie

1/3
RHENEN -

De komst van twee panda's naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen is goed nieuws voor Nederlandse bamboeproducenten. De dieren zijn namelijk grootverbruikers van de plant.

Panda's eten 500 tot 600 kilo bamboe per week, zegt bamboeverbouwer Bennie Nielen tegen RTV Utrecht. "Die ervaring hebben we met buitenlandse dierentuinen die ook reuzenpanda's hebben."

Nielen werkt bij het bedrijf Bamboo Giant Nederland. "Een jaar geleden zijn we benaderd door het Ouwehands met het verhaal dat ze bezig waren met China om reuzenpanda's naar Nederland te krijgen".

"Daar hebben we gelijk op geanticipeerd. Voor twee panda's heb je een bamboeveld van ongeveer 20.000 vierkante meter nodig." Dat staat gelijk aan vier voetbalvelden.


FIJNPROEVERS

Panda's zijn fijnproevers op bamboegebied, zegt Nielen. "Van de andere dierentuinen krijgen we wekelijks een menu van de soorten bamboe die de panda's graag hebben. Dat oogsten we dan op onze velden".

"Panda's zijn echt niet de makkelijkste eters", zegt Nielen. "Ze hebben een hele specifieke voorkeur voor zo'n tien bamboesoorten."


CHINA

China leent de reuzenpanda's uit aan Nederland, zo werd maandagochtend bekend. De beren staan bij veel dierentuinen op het verlanglijstje. Wereldwijd zijn slechts zeventien parken waar de bedreigde dierensoort buiten te zien is.


PERSCONFERENTIE

Het is voor het eerst in twintig jaar dat reuzenpanda's naar Nederland komen. Dinsdag is in het Ouwehands Dierenpark een persconferentie. Dan wordt onthuld welke twee panda's naar Rhenen komen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -