RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse milieuzone makkelijk te omzeilen

1/2
UTRECHT -

De controle op de milieuzone in Utrecht is zo lek als een mandje. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. Alle auto's die de milieuzone verlaten worden gecontroleerd door camera's. Althans dat is de bedoeling, maar de praktijk is anders.

Op de Croeselaan staat bijvoorbeeld zo'n kentekenscanner. Maar wie vlak voor de camera afslaat, kan er simpelweg omheen rijden. Na honderd meter kan de weggebruiker gewoon weer verder over de Croeselaan. Ook de camera bij de Nelson Mandelabrug is eenvoudig te omzeilen door via de Veilinghaven te rijden.


JAARBEURS

Bezoekers van de Jaarbeurs en andere weggebruikers op de Overste Den Oudelaan worden helemaal niet gecontroleerd. In dit deel van de milieuzone achter het casino staat geen enkele camera.

Volgens verslaggever Marc van Rossum is dat opvallend. "Juist bij de Jaarbeurs komen veel automobilisten van buiten de stad. Die zijn vaak onbekend met de regels of de grenzen van de Utrechtse Milieuzone. Als ook hier gecontroleerd wordt, kan het aantal bekeuringen dus met honderden per week omhoog schieten."


REACTIE GEMEENTE

Het gemeentebestuur ontkent dat er afspraken zijn met de Jaarbeurs zijn om hier geen camera's te plaatsen. Een woordvoerder zegt dat er ook zonder camera's boetes kunnen volgen. Bepaalde gemeenteambtenaren mogen namelijk ook bekeuringen uitschrijven.

Volgens de gemeente is er vanwege "de efficiŽntie" voor gekozen om niet overal camera's op te hangen. Mocht er aanleiding of noodzaak toe zijn, dan kan gemeente altijd een extra kentekenscanner plaatsen.


7000 BOETES

Dit weekend werd bekend dat de regels rondom de Utrechtse milieuzone tot en met augustus bijna zevenduizend keer werd overtreden. De maatregel is in mei van dit jaar ingevoerd en verbiedt dieselauto's van voor 2001 om de binnenstad in de komen. Daardoor moet de luchtkwaliteit in het centrum verbeteren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -