RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stadsbelang-raadslid doet aangifte tegen VVD-raadslid

1/2
UTRECHT -

Het Utrechtse raadslid Wim Oostveen van Stadsbelang Utrecht heeft aangifte gedaan tegen VVD-raadslid Willem Buunk. De politicus is boos over twee e-mails waarin Buunk hem verwijt een dubbele agenda te hebben.

In een van de mails zou Buunk zijn zorgen naar Oostveen hebben geuit over mogelijke belangenverstrengeling. Naast raadslid voor Stadsbelang Utrecht, is Oostveen namelijk ook vastgoedbestuurder van Ovast BV. Dat bedrijf voert al jaren een juridische strijd tegen de gemeente over bouwkavels in Leidsche Rijn en Papendorp.

De VVD zegt verbijsterd te zijn over de aangifte. "Het is onbegrijpelijk en wrang dat Oostveen in de e-mails aanleiding ziet om aangifte te doen tegen een collega-raadslid. Deze discussie hoort thuis in de raadszaal, niet in de rechtszaal", aldus VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen. De VVD zegt een mogelijke rechtsgang met vertrouwen tegemoet te zien.


COMMISSIE

Eerder dit jaar oordeelde een commissie nog over de activiteiten van Oostveen. De commissie-Addink noemde het ongewenst dat het Stadsbelang-raadslid meedoet aan de menings- en besluitvorming in de gemeenteraad over lopende samenwerking en contracten tussen de gemeente en de bv's van Oostveen.

Fractievoorzitter Cees Bos van Stadsbelang reageert geprikkeld op vragen van RTV Utrecht. "Het enige dat ik er over wil zeggen is dat we aangifte hebben gedaan en daar wil ik het bij laten."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -