RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Aangifte door Oostveen is de wereld op zijn kop"

UTRECHT -

De aangifte van het Utrechtse raadslid Wim Oostveen (Stadsbelang Utrecht) tegen VVD-raadslid Willem Buunk is onbegrijpelijk. Dat stelt D66-fractievoorzittter Klaas Verschuure.

Oostveen heeft aangifte gedaan van belediging en laster omdat Buunk hem twee mails stuurde over zijn dubbelrol als raadslid en bestuurder bij projectontwikkelaar Ovast. Als raadslid heeft het lid van Stadsbelang Utrecht inzage in gevoelige gegevens. Buunk stelde dat andermaal aan de kaak.


BELANGENVERSTRENGELING

D66-fractievoorzitter Klaas Verschuure: "Dit is de wereld op z'n kop. Oostveen stuurt regelmatig mails aan de gemeenteraad. Hierin roept hij zijn collega-raadsleden op een standpunt in te nemen in zijn langlopende conflict over grondzaken met de gemeente Utrecht. Dat leidt tot onduidelijkheid voor andere fracties: wie spreekt er nu, het raadslid of de projectontwikkelaar? Wiens belang wordt hier behartigd? Wat D66 betreft hoort een raadslid de schijn van belangenverstrengeling altijd te vermijden."

D66 vindt het merkwaardig dat het uitgerekend Oostveen zelf is die aangifte doet als hij wordt aangesproken op zijn dubbele rollen. Verschuure: "Oostveen heeft zelfs het vertrouwen in de volledige gemeenteraad opgezegd terwijl hij daar zelf deel van uitmaakt. Het zou verstandig zijn als hij alle schijn van belangenverstrengeling voorkomt, bijvoorbeeld door het behartigen van zijn zakelijke belangen over te laten aan iemand anders."


VVD VERBIJSTERD

De VVD wil zo snel mogelijk met alle fractievoorzitters om de tafel om de zaak te bespreken. De fractie is verbijsterd over de aangifte. "Het is onbegrijpelijk en wrang dat Oostveen in de e-mails aanleiding ziet om aangifte te doen tegen een collega-raadslid. Deze discussie hoort thuis in de raadszaal, niet in de rechtszaal", aldus VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen. De VVD zegt een mogelijke rechtsgang met vertrouwen tegemoet te zien.


COMMISSIE

De commissie-Addink noemde het eerder dit jaar al ongewenst dat het Stadsbelang-raadslid meedoet aan de menings- en besluitvorming in de gemeenteraad over lopende samenwerking en contracten tussen de gemeente en de bv's van Oostveen.

Fractievoorzitter Cees Bos van Stadsbelang reageerde dinsdag geprikkeld op vragen van RTV Utrecht. "Het enige dat ik er over wil zeggen is dat we aangifte hebben gedaan en daar wil ik het bij laten."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -