RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Milieuzone levert ruim 10.000 boetes op

1/2
UTRECHT -

Meer dan 10.000 bekeuringen zijn er uitgeschreven in de Utrechtse milieuzone. Afgelopen weekend meldde het Justitieel Incasso Bureau nog dat de teller op 7000 bekeuringen stond maar in die cijfers waren afgelopen september en oktober niet meegenomen.


DIESELAUTO'S

Sinds zes maanden weert Utrecht oude dieselauto's uit het centrum van de stad. Dat is beter voor de luchtkwaliteit. Maar meer dan 10.000 keer reden automobilisten de afgelopen maanden toch door. Zij kregen een boete van 90 euro. "Het is onze bedoeling dat die auto's daar niet rijden, dus ik wil die bekeuringen liever niet", aldus wethouder Van Hooijdonk van Verkeer en Milieu. De milieuzone levert het rijk tot nu toe bijna een miljoen euro op.

Veel Utrechters weten inmiddels waar de camera's staan. Toch worden de regels nog steeds overtreden. Deze maand staat de teller al op 1000 boetes. In september waren het er 1800. En dat is een kleine opleving na de zomermaanden, toen er wat minder boetes werden uitgeschreven.

Eerder deze week liet RTV Utrecht zien dat het kinderlijk eenvoudig is om de camera's te vermijden. Door een blokje om te rijden, is een aantal camera's te omzeilen. De wethouder keurt dat gedrag af: "Als mensen regels van de overheid proberen te ontduiken dan kan je dat nooit goedkeuren. Dat is net zoiets als belastingontduiking."

De wethouder vindt verder dat het rijk haar in de steek laat, zij wil bijvoorbeeld graag dat er ook op snelwegen gewaarschuwd wordt voor de Utrechtse milieuzone.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -