RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Staatssecretaris Mansveld treedt af om Fyra-drama

DEN HAAG - Staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) van Infrastructuur en Milieu is afgetreden vanwege de harde conclusies in het rapport over het drama met de hogesnelheidstrein Fyra.

De parlementaire enquÍtecommissie concludeert dat ze de Tweede Kamer onjuist heeft geÔnformeerd, een politieke doodzone. Mansvelds is opgestapt na overleg met PvdA-partijleider Diederik Samsom en met PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher.

Mansveld verklaarde kort nadat de hogesnelheidstrein Fyra tussen Amsterdam en Brussel ging rijden dat niemand de opstartproblemen had verwacht. Maar een aantal direct betrokkenen bleek later wel degelijk op de hoogte.


PRORAIL

Mansveld lag ook onder vuur vanwege de financiŽle problemen bij spoorbeheerder ProRail. Met mea culpa's en beloften om documenten naar de Kamer te sturen overleefde ze een maand geleden nog een spannend hierover.

Eigenlijk plaatste de Kamer haar toen onder curatele. Zelf wilde ze daar niks van weten. Ze verklaarde na afloop 'extra gemotiveerd' te zijn om door te gaan.

PvdA-staatssecretaris Wilma Mansveld is de vijfde bewindspersoon die opstapt uit het kabinet Rutte-II. Co Verdaas, Frans Weekers, Ivo Opstelten en Fred Teeven gingen haar voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -