RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raad: milieuzone niet om overheidsfinanciën gezond te maken

UTRECHT -

Drie fracties in de Utrechtse gemeenteraad willen van het stadsbestuur opheldering over de milieuzone.

De maatregel om oude diesels te weren uit de binnenstad leverde het rijk sinds 1 mei een miljoen euro aan boetes op, zo werd woensdag bekend.

D66, CDA en GroenLinks vinden dat een milieuzone moet leiden 'tot gezonde lucht en niet tot gezonde overheidsfinanciŽn'.


CIJFERS

In de evaluatie van de maatregel, die binnenkort naar de raad komt, zal worden gekeken naar de effectiviteit van de zone. Om dit goed te kunnen beoordelen, willen de fracties specifieke gegevens van het college. Bijvoorbeeld over het aantal opgelegde boetes, onderverdeeld in personenauto's en vrachtauto's en kentekens van binnen en buiten de stad.

Ook willen de raadsleden cijfers over het aantal recidives en het aantal buitenlandse auto's waarvan het kentekenbewijs is gecontroleerd.

De fracties willen daarbij weten wat het college verwacht van de invoering van het nieuwe verkeersbord en of er maatregelen genomen worden om de communicatie rondom de milieuzone te verbeteren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -