RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

TomTom verwijdert 'spookrotonde' Linschoten

LINSCHOTEN -

Navigatiebedrijf TomTom heeft te snel een rotonde bij Linschoten in de navigatiesystemen gezet en gaat dat bij de volgende kaartupdate rechtzetten. Dat schrijft de Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van de PVV.

Een groep Linschotenaren doet er alles aan de geplande rotonde op de kruising van de M.A. Reinaldaweg met de Van de Valk Boumanstraat tegen te houden. Volgens de gemeente is er nog volop ruimte voor inspraak, maar toen bleek dat de rotonde al wel in navigatiesystemen opdook schoot dat volledig in het verkeerde keelgat bij de actievoerders. Ze hebben het idee dat de beslissing over de rotonde al genomen is en dat inspreken geen zin heeft.

De provincie zegt nu dat TomTom de geplande rotonde op een site met bestemmingsprocedures heeft zien staan en er gemakshalve vanuit ging dat de besluitvorming al een gepasseerd station was. Gedeputeerde Staten heeft TomTom nu gevraagd actie te ondernemen en het bedrijf doet dat. Voor zover bekend, is TomTom het enige bedrijf dat de rotonde al had ingetekend, zo stelt de provincie.

Gedeputeerde Staten kan het zich goed voorstellen dat de gang van zaken bij de bewoners slecht is gevallen. Samen met de gemeente Montfoort gaat de provincie zo snel mogelijk met de bewoners in gesprek. Verder benadrukken zowel de gemeente Montfoort als Gedeputeerde Staten dat er nog geen definitief besluit over de rotonde is genomen en dat inbreng van voor- en tegenstanders om de plannen uit te werken nog altijd van harte welkom is.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -