RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

14-jarig meisje mishandeld in Leidsche Rijn

1/3
UTRECHT - De politie is op zoek naar een zeer agressieve jongen die afgelopen zomer een 14-jarig meisje in elkaar heeft geslagen. Van de verdachte zijn beelden vrijgegeven die woensdag zijn getoond in Bureau Hengeveld.

De mishandeling vond plaats op 4 juli, de dag van de tijdrit van de Tour de France in Utrecht. Het was toen bloedheet en veel mensen zochten verkoeling bij de Haarrijnseplas. Er hing daar een groep van 30 tot 40 jongeren rond. Zij gedroegen zich erg vervelend en de politie moest eraan te pas om ze weg te sturen.

Vlak na dit incident liep het 14-jarige meisje vanaf de recreatieplas via het Lint richting de wijk Terwijde. Daar wilde ze de bus naar huis pakken.


BUSHALTE

Eenmaal in Terwijde ging het mis. In de buurt van de bushalte aan de Musicallaan, kwam ze de groep weggestuurde jongeren tegen. Een aantal jongens slingerde allerlei beledigingen naar haar hoofd. Eerst negeerde ze die, maar omdat ze niet ophielden en haar zelfs bespuugden, schold ze terug.

EÚn van de jongens sloeg haar daarop een paar keer hard in het gezicht. Het meisje sloeg en trapte van zich af, maar de jongen ging door. EÚn van de andere jongens probeerde hem te stoppen, maar iemand anders moedigde hem juist aan om door te gaan met slaan. Het geweld stopte pas toen een paar jongens hem bij het meisje wegtrokken. De agressieveling reed daarna weg op een fiets.


TELEFOON

Het meisje bleef overstuur en gewond achter. Haar iPhone bleek uit haar tas te zijn gehaald door ÚÚn van de jongens uit die groep. Het slachtoffer ging naar een willekeurig huis. De bewoners belden vervolgens 112.

De jongen heeft het meisje zo hard in het gezicht geslagen dat ze er flink wat bulten, blauwe plekken en een gescheurde lip aan over heeft gehouden. Erger nog zijn misschien de psychische gevolgen. Ze is ontzettend angstig en het incident houdt haar en haar familie nog dagelijks bezig, laat de politie weten.


BEELDEN

Een getuige heeft met zijn telefoon beelden van de mishandeling gemaakt. Daardoor is het gelukt om de identiteit te achterhalen van een medeverdachte en van degene die vermoedelijk de telefoon van het meisje heeft gestolen.

De politie heeft de twee verhoord, maar ze zeggen beiden niet te weten wie de agressieve jongen is. Het kan zijn dat ze het niet durven zeggen omdat ze bang zijn voor de jongen. Mensen die de verdachte denken te kennen kunnen Meld Misdaad Anoniem bellen: 0800-7000. Of de gewone tiplijn: 0800-6070.


SIGNALEMENT VECHTERSBAAS

- lichtgetinte huidskleur
- 15-18 jaar
- kort, zwart haar
- opvallende donkerblauw/lichtgrijs/oranje gestreepte zwembroek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -