RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitstel OV-chipkaartpoortjes Amersfoort

AMERSFOORT -

De NS heeft de ingebruikname van de OV-chipkaartpoortjes op station Amersfoort uitgesteld. Ze zouden vanaf november actief zijn, maar dat wordt nu (stapsgewijs) april volgend jaar.

Reden voor het uitstel is dat NS en Connexxion een proef willen doen met 'single check-in check-out'. Reizigers kunnen dan, ongeacht met welke vervoerder zij reizen, bij elk poortje op het station in- en uitchecken. Nu moeten treinreizigers nog, als zij bijvoorbeeld overstappen op station Amersfoort, bij elke vervoerder apart in- en uitchecken.

NS en Connexxion hebben de Autoriteit Consument en Markt om advies gevraagd over een aantal concurrentievraagstukken. Hiervoor moet eerst een oplossing gevonden worden voordat de proef van start kan. Eind december moet daarover meer duidelijkheid zijn.

Bewoners rond het station worden in het voorjaar door de NS benaderd voor (gratis) passagepassen. Voor bedrijven in de stationsomgeving zorgt het spoorbedrijf voor passende oplossingen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -