RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klimaatloop van Utrecht naar Parijs van start

1/2
UTRECHT -

Studenten, professoren, bekende Nederlanders, politici, ondernemers, boeren en burgers zijn zondag vanaf de Neude in Utrecht gestart met een wandeling naar Parijs om aandacht te vragen voor het klimaatbeleid. Het initiatief komt van de organisatie Urgenda.

Het gaat om een afstand van 520 kilometer. Elke dag wandelt er een speciale gast met directeur Marjan Minnesma van de klimaatorganisatie Urgenda mee en wordt er een Milestone achtergelaten met een bijzondere boodschap.

De eerste etappe ging van Utrecht naar Vianen. Daarbij waren onder meer Margot Ribberink, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, Kamerlid Liesbeth van Tongeren van GroenLinks, MVO Nederland-directeur Willem Lageweg en gedeputeerde MariŽtte Pennarts aanwezig.

Aanhaken bij de wandeling kan op ieder moment en zolang als je zelf wilt. Onderweg maakt Urgenda stops bij initatieven die laten zien hoe de samenleving er duurzaam uit kan zien. Ook lopen er bekende Nederlanders mee waaronder Katja Schuurman en Jamai Loman.


KLIMAATVERDRAG

De wandeling door Nederland gaat vooraf aan de grote klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Parijs. Daar moet een nieuw klimaatverdrag ondertekend worden. Dit is het vervolg op de afspraken die al in 1997 werden gemaakt in Kyoto.

Urgenda won eerder dit jaar nog een rechtszaak tegen de overheid. De rechter oordeelde toen dat de overheid meer actie moet ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan. Het kabinet legt zich daar niet bij neer en gaat in hoger beroep.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -