Oudere dame thuis van veel geld beroofd

UTRECHT - Twee mannen zijn maandag de huizen van twee oudere dames in Utrecht binnengedrongen. In een geval wisten ze een groot geldbedrag te stelen.
De mannen wisten binnen te komen met een verhaal over een gaslek in de buurt. Een 84-jarige bewoonster van de Arnodreef in de wijk Overvecht liet de mannen rond 10.30 uur binnen, omdat ze zeiden dat haar huis vanwege het lek gecontroleerd moest worden. Een van de mannen controleerde het warme water uit de kraan beneden, de andere man ging naar boven. Ze gingen uiteindelijk met lege handen weg.

TUINDORP

Een 76-jarige bewoonster van de Linnaeuslaan in de wijk Tuindorp had rond 13.00 uur minder geluk. Ook hier zeiden de mannen dat ze de woning moesten controleren. Ze gingen er na de zogenaamde controle met een groot geldbedrag vandoor.
De politie zoekt getuigen en roept mensen die ook slachtoffer zijn geworden op zich te melden. Een van de twee mannen is blank, ongeveer 50 jaar oud, tussen de 1.85 en 1.90 meter lang en heeft een stevig postuur. Hij is kalend, heeft een bol gezicht, heeft tatoeages en droeg een donkerblauw jack.
De andere man is blank, ongeveer 45 jaar oud en een stuk dunner dan zijn handlanger. Hij droeg een blauwe overall.