RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pegida en Socialisten boos over locatiewijziging protestmars

UTRECHT - Pegida en de Internationale Socialisten (IS) willen aankomend weekend gewoon een protestmars houden in de Utrechtse binnenstad. Beide bewegingen maken daarom bezwaar tegen het besluit van burgemeester Jan van Zanen.

Hij gaf maandagavond toestemming om te protesteren bij het Hogelandsepark in Utrecht. Van Zanen deed dat na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie omdat een eerdere
betoging op 11 oktober flink uit de hand liep.

Pegida is woedend dat ze op 8 november op een andere plek moeten protesteren. "We gaan dinsdag in gesprek met de gemeente. We accepteren het niet als de gemeente daar niets mee doet en bij haar standpunt blijft. We gaan sowieso een zienswijze indienen", aldus woordvoerder Edwin Wagensveld.


SOCIALISTEN

De Internationale Socialisten laten het er ook niet bij zitten. Ze vinden het belachelijk dat ze niet in de Utrechtse binnenstad mogen lopen op 7 november.

Woordvoerder Auke den Otter: "We willen juist daar het anti-pegidageluid laten horen. We gaan een zienswijze indienen en als we dan toch niet mogen protesteren in de binnenstad overwegen we een kort geding aan te spannen".


ONDERNEMERS

Centrummanagement Utrecht (CMU) is juist blij dat de demonstraties van 7 en 8 november verplaatst zijn. De organisatie vreest voor de veiligheid in het centrum. Op 8 november is de Sint Maartensmarkt aan de Oudegracht, de Ganzenmarkt en de Stadhuisbrug en daar komen duizenden bezoekers op af.

"Ik vind dit een heel wijs besluit. Ik kan niet anders dan blij zijn", aldus centrummanager Jaques Blommendaal.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -