RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht heeft drukste fietspaden van Nederland

1/2
UTRECHT -

De drie drukste fietspaden van het land liggen allemaal in het centrum van Utrecht. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond onder 55.000 fietsers.

Het drukste stukje fietspad van Nederland is het Smakkelaarsveld naast het Centraal Station. Op nummer twee staat het fietspad bij het Vredenburg en op drie de Voorstraat. In de top vijf staan verder fietspaden in Amsterdam en Groningen.


FIETS TELWEEK

Volgens de Fietsersbond gaat het om het grootste fietsonderzoek dat ooit is gedaan. In september deden 55.000 fietsers mee aan de Fiets Telweek 2015. Zij gingen op pad met een app waardoor de onderzoekers onder meer weten waar werd gefietst en hoe snel.

Zo blijkt dat er in Drenthe en Overijssel het hardst wordt gefietst, namelijk 15,8 kilometer per uur. In Noord-Holland gaan fietsers met 15,1 kilometer per uur het langzaamst. De snelste rit in Nederland is afgelegd tussen Utrecht en Soest. Een ligfietser ging daar 43,2 kilometer per uur over 18 kilometer.


MEESTE VERTRAGING

In de provincie Utrecht is ook de meeste kans op vertraging. Op elke 2,5 kilometer kom je hier een verkeerslicht tegen. In Friesland kun je ruim dertig kilometer fietsen zonder een verkeerslicht tegen te komen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -