RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Test met groene golf voor fietsers in Utrecht

1/4
UTRECHT -

Innovatiebureau Springlab test in Utrecht een zogenoemde groene golf voor fietsers. Een lichtstrip van 75 meter leidt fietsers met de juiste snelheid naar een verkeerslicht dat gegarandeerd op groen staat.

De test op de Kardinaal de Jongweg is bedoeld om uit te vinden of fietsers het principe vanzelf begrijpen en het een toegevoegde waarde vinden. Ook meten de onderzoekers of het aantal fietsers dat door rood rijdt tijdens de test lager dan normaal uitvalt.

Volgens Springlab is wachten voor een rood verkeerslicht een van de grootste frustraties voor fietsers. De testinstallatie stelt ze in staat om hun tempo aan te passen. Een groen lampje 'loopt' met de fietser mee. Zodra het lichtje bij het kruispunt komt springt het verkeerslicht op groen.

Wethouder Lot van Hooijdonk is enthousiast over het idee. De test wordt uitgevoerd op de dag dat bekend werd dat Utrecht de drie drukste fietspaden van het land heeft. "Een voordeel van dit systeem is dat je groepen fietsers efficiŽnter langs een kruispunt kunt leiden."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -