Onderzoek naar integriteit wethouder Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - De gemeente Stichtse Vecht onderzoekt de integriteit van wethouder Jaap Verkroost. Die is in het geding omdat zijn bedrijf een lening aanging die te maken heeft met mogelijke bouwplannen in zijn gemeente.
Verkroost is aandeelhouder van buitensportbedrijf New Challenge. Dat bedrijf is betrokken bij bouwplannen bij caravanstalling Kuyvenhoven aan het Zandpad in Maarssen. Daardoor is de schijn van belangenverstrengeling gewekt.
"Ik betreur de gang van zaken uiteraard ten zeerste", zegt Verkroost. "Ik heb mij de impact van deze lening simpelweg niet gerealiseerd." Hij heeft beloofd zijn betrokkenheid bij de lening meteen te beëindigen.

ONDERZOEK

Burgemeester Witteman heeft een hoogleraar Forensische Accountancy ingeschakeld om de de kwestie te onderzoeken. 10 november wordt het resultaat van het onderzoek verwacht.

REACTIES PARTIJEN

Verkroost is lid van het CDA. Zijn partij vindt het "verwijtbaar" dat hij de lening heeft afgesloten. "Jaap heeft een vergissing gemaakt. Wij hebben desondanks geen enkele reden om zijn integriteit in twijfel te trekken." Coalitiepartij D66, de grootste partij in de gemeente, wil de uitkomsten van het onderzoek afwachten en pas dan een oordeel vellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.