RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Nijntje-beeld met Bruna moet op Mariaplaats"

UTRECHT -

Het Nijntje-beeld dat gekocht is door (horeca)ondernemers zou het best tot zijn recht komen op het pomppleintje bij de Utrechtse Mariaplaats. Een deel van sponsoren heeft dit als eis gesteld voor een bijdrage aan het beeld.

Het beeld met daarop Dick Bruna werd aangekocht op een veiling als kado voor de stad. De investeerders hebben één voorwaarde: het Utrechtse icoon moet aan de Mariaplaats geplaatst worden.


LOODS

Maandagochtend om 11.00u mogen de ondernemers het beeld verwelkomen. Het zal dan kort te zien zijn op de Mariaplaats, daarna wordt het verplaatst naar een loods. "Sommige sponsoren hebben een aantal voorwaarden gesteld. Eén daarvan is dat het beeld op deze plek komen te staan", alsdus café-eigenaar Richard den Hartog.

Dat gemeente geeft de garantie dat het beeld binnen twee jaar bij de kuil aan de Mariaplaats mag staan, zegt Den Hartog. Tot die tijd zou het beeld het beste aan het pomppleintje kunnen staan. De onderhandelingen met de gemeente hierover lopen nog.


OMA NIJN

Naast dit Nijntje-beeld komen er nog drie terug naar Utrecht. Eén van die beelden, namelijk 'oma Nijn' komt in de nieuwe bibliotheek aan de Neude te staan. Een groep fans zamelde geld in om het beeld te kopen. De andere zijn gekocht door het Centraal Museum.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -