RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts raadslid Oostveen trekt aangifte tegen collega in

UTRECHT -

Gemeenteraadslid Wim Oostveen van Stadsbelang Utrecht trekt zijn aangifte tegen oud-raadslid Willem Buunk in. In plaats daarvan zal hoogleraar Staatsrecht Marcel Boogers uitspraak doen over het slepende geschil.

Oostveen deed vorige week aangifte van smaad en belediging tegen Buunk. In een persoonlijke e-mail naar Oostveen had de VVD'er zijn zorgen geuit over belangenverstrengeling. Naast raadslid voor Stadsbelang Utrecht, is Oostveen namelijk ook bestuurder bij vastgoedbedrijf Ovast BV. Dat bedrijf voert al jaren een juridische strijd tegen de gemeente over bouwkavels in Leidsche Rijn en Papendorp.

Maandag bespraken de fractievoorzitters de kwestie. Hoogleraar Staatsrecht Marcel Boogers is gevraagd te adviseren over het geschil. Een lopende aangifte maakt een zorgvuldig debat over integriteit onmogelijk, stellen de fractievoorzitters. Oostveen deelt deze mening en heeft daarom zijn aangifte ingetrokken.


VOORWAARDE

"De uitdrukkelijke voorwaarde van Stadsbelang Utrecht was dat een jurist uitspraak doet of er in een betreffende mail, gestuurd namens Ovast, sprake is van onvervalste belangenverstrengeling. Bij inwilliging van deze voorwaarde heeft Oostveen zich bereid getoond om de aanklacht in te trekken", stelt Stadsbelang.

"De beschuldiging van collega Buunk heeft me gegriefd en ik vond het zeer onterecht dat hij deze geuit heeft. Nu er in het presidium uitvoerig over gesproken is, kan ik de aanklacht intrekken", laat Oostveen weten in een verklaring.


BURGEMEESTER

Burgemeester Van Zanen heeft in eerste instantie een gesprek gevoerd met de raadsleden. Stadsbelang had gehoopt dat Buunk zijn woorden zou intrekken, maar dat gebeurde niet. Hierna hebben de fractievoorzitters de kwestie besproken.

Fractievoorzitter Cees Bos: "In samenspraak met het presidium hebben we hoogleraar Boogers gevraagd om de casus te beoordelen en advies op te geven. Wij geven natuurlijk inzage in alle mails die in deze raadsperiode door Oostveen als bestuurder van Ovast zijn verstuurd. We hopen dat hiermee eens en voor altijd welke insinuaties en beschuldigingen dan ook over belangenverstrengeling tot het verleden behoren."


COMMISSIE

Eerder dit jaar oordeelde een commissie nog over de activiteiten van Oostveen. De commissie-Addink noemde het ongewenst dat het Stadsbelang-raadslid meedoet aan de menings- en besluitvorming in de gemeenteraad over lopende samenwerking en contracten tussen de gemeente en de bv's van Oostveen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -