RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorts bedrijf traint telefoonteam ministerie

1/3
AMERSFOORT -

Crisicom in Amersfoort geeft ambtenaren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag en donderdag cursus. Ze leren mensen van het Crisis Telefoon Team (CTT) hoe ze ongeruste familieleden en vrienden te woord moeten te staan.

Het Amersfoortse bedrijf geeft de training ieder jaar en ze zijn de enige die de ambtenaren van het ministerie trainen.

Het nabootsen van een realistische situatie is het doel van de trainingen. Volgens directeur Sylvester Bennema van Crisicom is dat ook de meerwaarde van de training die ze geven.

"Wij zijn in staat cursisten binnen een minuut het gevoel te geven dat ze met de werkelijkheid te maken hebben", aldus de directeur. Omdat gevoel te creŽren bestoken acteurs de telefonisten met emotionele vragen waar de ambtenaren mee om moeten gaan.

Het Crisis Telefoon Team van het ministerie bestaat uit 80 mensen. Gabrielle Scholten is een van de mensen die vrijwillig bij het crisisteam werkt naast haar baan bij het ministerie. "Het is geen trucje dat je zomaar doet. Ik wil mensen naar mijn beste kunnen te helpen".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -