RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM vervolgt Pegida-spreker wegens discriminatie

UTRECHT -

Het Openbaar Ministerie vervolgt Raffie Chohan vanwege haar speech over de islam tijdens de Pegida-demonstratie in Utrecht op 11 oktober. De teksten en beelden zijn bekeken en de officier van justitie is op basis daarvan tot een verdenking van discriminatie gekomen.

"De massieve inteelt in de islamitische cultuur brengt vrijwel onomkeerbare schade aan de moslims, met inbegrip van grote schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims", was ťťn van de uitspraken van Chohan. Volgens haar kunnen moslims hierdoor niet aan de eisen van de arbeidsmarkt voldoen.

Ook zei Chohan: "Mohammed had een vrouw van zes jaar en consumeerde het huwelijk toen zij negen was (...). Een andere reden om moslims te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie, want het is nooit een religie van vrede."

De demonstratie in Utrecht van Pegida was de eerste in Nederland van de uit Duitsland afkomstige anti-islambeweging. Zondag is er weer een protest van Pegida in de stad.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -