RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse verkoper Straatnieuws interviewt de paus

1/6
UTRECHT -

De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws publiceert vandaag een exclusief interview met Paus Franciscus. Straatnieuwsverkoper Marc reisde voor het exclusieve interview af naar het Vaticaan en sprak een uur lang met de kerkvorst. Marc werd ondersteund door twee professionele journalisten en een fotograaf.

Het hele project werd in het grootste geheim uitgevoerd. Ook Marc wist tot vlak voor vertrek niet waarom hij op reis ging. "Ze vroegen of ik meeging naar Rome en ik heb alleen maar 'ja' gezegd", vertelt Marc. "Een week voordat we weggingen kregen we te horen dat we daadwerkelijk naar de paus gingen."

In Rome werd Marc opgewacht door de journalist en fotograaf en kregen ze een audiŰntie bij de paus. "Hij was heel relaxed. Hij is zeer vriendelijke man, heel aardig, maar vooral erg relaxed", zegt Marc tegen RTV Utrecht.


WERELDBEROEMD

De Straatnieuwsverkoper vroeg hem over zijn kindertijd en zijn vrijheid. "Van de ene op de andere dag was hij opeens wereldberoemd. Daarvoor kende eigenlijk niemand hem, dus daarover heb ik hem ondervraagd."

Als herinnering aan het bezoek kregen Marc en de andere journalisten een rozenkrans cadeau van de paus. "Die koester ik de rest van mijn leven", zegt Marc.

In een speciale editie van Straatnieuws, met de paus op de cover, besteedt het blad uitgebreid aandacht aan Franciscus. Straatnieuws verwacht veel extra kranten te verkopen. Om aan de vraag te voldoen zal het blad ook eenmalig via internet te verkrijgen zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -